• Home -
  • Management traineeship

Management traineeship

Misschien word jij wel onze volgende management trainee?

021021 DISTRILOG ACADEMY LOGO

Een traineeship bij Distrilog Group heeft als doel om hooggeschoolden of pas afgestudeerde universitairen de kans te bieden om de arbeidsmarkt te verkennen. Het einddoel is dat de trainee na afloop een goed beeld heeft van de verschillende afdelingen binnen ons bedrijf en doorstroomt naar een mooie functie binnen de organisatie die in lijn ligt met zijn of haar ambities, vaardigheden en interesses.

Ons traineeship is uniek en beperkt in aantal. Deze aanpak maakt het mogelijk om een optimale begeleiding en ondersteuning te garanderen, ruimte voor eigen initiatief te creëren en voldoende diversiteit in opdrachten te waarborgen. Hoewel er een kader is gedefinieerd, staat Distrilog Group open voor eigen input van de trainees voor de invulling van de opdrachten. Door af te stappen van vooraf vastgestelde carrièrepaden kunnen we veel vrijheid en zelfstandigheid bieden.

Als trainee kan je verschillende trajecten gaande van 6 tot 12 maanden afleggen. De trajecten doorloop je op verschillende sites verdeeld over verscheidene locaties: Willebroek, Londerzeel, Vilvoorde, Olen en Gent. Alle trainees starten op onze site in Breendonk waar ze gedurende een zestal weken de handen uit de mouwen steken en meedraaien in het magazijn. Vervolgens start de trainee op in één van de drie volgende trajecten: Supply Chain, Sales of Transport.

Wat bieden wij?

  • een betaalde leerschool die je meeneemt achter de schermen van een groot Belgisch logistiek en transport bedrijf;
  • de kans om in te stappen in een uitdagend en boeiend traject waarin je de vrijheid krijgt “to define the road to your career”;
  • bijdragen aan de groei van een organisatie waar duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel staan;
  • persoonlijke begeleiding en aandacht;
  • uitstekende arbeidsvoorwaarden.

Enkele trainees aan het woord

IMG 20210212 150539 22

Julie Dierckx

Traineeship Transport, 2020-2021


“Toen ik van de schoolbanken kwam had ik nog geen concreet idee van wat ik wou doen, en dus ging ik op zoek naar een traineeship binnen de wereld van transport en logistiek. Het grote voordeel? Ik ben niet gebonden aan één vaste taak, maar heb de kans om overal mee te kijken en krijg zo een globaal overzicht van de werking en verschillende activiteiten binnen Distrilog Group!”

Jef 2

Jef Delcroix

Traineeship Supply Chain, 2017-2018
Sitemanager Olen en Londerzeel (W15)


“Na mijn studies TEW ging ik op zoek naar een traineeship en zo kwam ik al snel bij Distrilog terecht. De familiale sfeer, de mooie kansen en niet beschouwd worden als de zoveelste nummer hebben me geleid naar waar ik nu sta als sitemanager van de depots in Olen en Londerzeel. Vooral de afwisseling spreekt me erg aan. Het feit dat je binnen de groep kansen krijgt om je stempel te drukken en eigen ideeën uit te werken, maakte het voor mij tot een enorm leerzaam traject.”

Traineeship Ruben

Ruben Van Assche

Traineeship Supply Chain, 2015-2016
Sitemanager Londerzeel (W2)/Opleiding Business Analist


“Met een aantal familieleden werkzaam in de wereld van logistiek, kreeg ik de microbe al van jongs af aan te pakken. Na het behalen van mijn diploma Handelsingenieur wou ik dan ook graag praktische ervaring opdoen op de werkvloer. Distrilog Group bleek hiervoor ideaal vanwege de vele mogelijkheden, familiale structuur en korte communicatielijnen.”