Aan het woord: Management trainee Jo-Nathan

17-02-2023

Jo-Nathan volbracht zijn studie Handelsingenieur – Operations Management aan UGent en ging in september 2022 van start als Management Trainee in onze vestiging in Gent, Evergem. Wij polsen naar zijn drijfveer en ambities.

Hoe kom je bij Distrilog Group terecht?

“Aangezien ik een zeer brede opleiding genoot, was ik na het voltooien van mijn studies nog niet zeker welke specifieke richting ik wou uitgaan in mijn professionele carrière. Daarom ging ik op zoek naar vacatures die aansloten bij mijn studies en interesses, en die bij voorkeur bestonden uit een opleidingstraject dat me zou klaarstomen voor een leidinggevende functie. Zo stuitte ik op de vacature van Management Trainee bij Distrilog in de vestiging van Gent, op ideale pendelafstand van mijn woonplaats.”

Voorkeur 20221202 112115

Hoe ziet je takenpakket eruit als trainee? Op welk(e) project(en) leg je jezelf toe?

“Mijn traineeship bestaat eruit om idealiter na anderhalf à twee jaar door te groeien naar (assistent-) site manager. Vanzelfsprekend brengt dit veel verantwoordelijkheden met zich mee en daarom is het ook noodzakelijk dat ik het bedrijf en alle logistieke processen zo goed mogelijk leer kennen. Zo ben ik de eerste twee weken gestart als orderpicker om het pickproces en de werking binnen het magazijn te ontdekken. Hierin meedraaien vond ik een uiterst leerrijke ervaring, omdat dit de fundamentele basis vormt voor een diepgaand begrip van alle logistieke acties achter de schermen. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als customer service medewerker voor de export van de klant Castrol en vervolgens voor de import van Tom & Co. Zo heb ik een goed inzicht verworven in het verloop van de in- en uitslag en de administratieve taken die hierbij komen kijken. Ook werd ik reeds actief betrokken bij de opstart van een nieuwe klant en word ik op de hoogte gehouden van de voornaamste veranderingen en gebeurtenissen binnen onze vestiging.”

Hoe is je opstart bij Distrilog Group verlopen?

“Ik was aangenaam verrast over hoe de eerste weken verlopen zijn. Omdat ik nog maar net van de schoolbanken ben, vond ik het uiteraard heel spannend hoe deze sprong in het duister zou uitdraaien en hoe het nieuwe werkritme me zou bevallen. Ik werd echter heel goed ontvangen door een enthousiast team van vriendelijke collega’s dat me zo goed mogelijk bijstaat en bij wie ik altijd terecht kan om vragen te stellen. Aangezien ik leergierig ben en van alles een zo goed mogelijk beeld wil krijgen, ben ik blij dat zij mij ook zo goed mogelijk willen helpen, bijstaan en uitdagen.”

Wat zijn je verdere ambities?

“Ik kijk ernaar uit om onze vestiging, en bij uitbreiding het hele bedrijf en haar supply chain verder te leren kennen en goed te begrijpen, alsook de verantwoordelijkheden te vervullen die hierbij komen kijken. Ik kreeg ook reeds de kans om op een van de sites in Willebroek te werken en de hoofdzetel langs de A12 te bezoeken, en hoop ook kennis te maken met de andere vestigingen. Ik wil mij dan ook verder blijven inzetten om meer inzichten te verwerven in de logistieke processen van Distrilog en hoop succesvol verder te kunnen groeien in mijn toekomstige functie als leidinggevende.”

Raad je anderen aan om ook een Management Traineeship bij Distrilog te volgen?

“Zeker en vast. Ik ben zeer warm onthaald en de sfeer binnen ons bedrijf zit heel goed. Mijn brede opleiding als Management Trainee is gevarieerd, ik krijg uitdagingen en verantwoordelijkheden aangereikt, maar ik kan tegelijkertijd ook rekenen op de nodige begeleiding. Ik kijk uit naar het vervolg van mijn traject bij Distrilog Group.”

Ook interesse in een Management Traineeship bij Distrilog Group? Ontdek er hier alles over.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons