Distributie

Distrilog Group schept grote meerwaarde voor klanten door alle onderdelen van de supply chain perfect op elkaar af te stemmen en waar mogelijk goederenstromen te consolideren.

Distrilog 2

Distrilog Group verzorgt voor grote, middelgrote en kleine bedrijven de distributie van goederen in de hele Benelux. Door de combinatie van ervaring, schaalgrootte en oplossingen op maat van klant en product, kan Distrilog Group een betekenisvol verschil maken in de logistieke dienstverlening.

Ervaring

Met ruim 30 jaar verworven kennis en vaardigheid op de teller, 7 uitgekiende focussectoren en alle schakels van de logistieke ketting zetten we in op de optimalisatie en horizontale consolidatie van goederenstromen binnen onze focussectoren. Met onze IT-oplossingen tillen we logistieke processen operationeel en strategisch naar een hoger niveau.

Om een hoge betrouwbaarheid te garanderen wordt regelmatig geïnvesteerd in nieuw materieel. Dat heeft uiteraard ook een gunstig effect op het verbruik en de CO2-uitstoot. Door onder andere gebruik te maken van HVO-diesel, LNG-vrachtwagens en multimodaal transport, dragen we graag ons steentje bij aan het klimaat.

Onze chauffeurs doen bovendien meer dan een vrachtwagen besturen. Ze zijn goed getraind in alle aspecten van hun vak, worden correct verloond, voelen zich betrokken bij hun werk en spreken de taal van hun leveringsgebied. Al onze wagens zijn ook uitgerust met GPS en Track- & Trace-systemen. De diensten Klantenservice en Planning communiceren rechtstreeks en helder, zodat elke klant de persoonlijke service krijgt die hij verdient. Web-based informatiesystemen zorgen ervoor dat alle klanten online over alle informatie beschikken. Altijd en overal.

Schaalgrootte

Distrilog Group is oprichtend partner van DHB (Distributie Holland-België) en maakt zo deel uit van een slim en fijnmazig distributienetwerk in de hele Benelux. Samen met vijf andere logistieke partners – de familiebedrijven Charlier (LU), De Graaf (NL), Thijs (NL), Tielbeke (NL) en Wesseling (NL) – bundelden we de krachten. Aan de hand van een sterke geografische inplantingspolitiek, betrokken mensen, moderne technologie en een breed palet aan diensten bieden we met DHB aan elke klant de kracht van een internationale onderneming met de service van een familiebedrijf. DHB garandeert dat elke zending binnen 24 uur ter bestemming komt. En dat overal in de Benelux.

Met ruim 30 jaar verworven kennis en vaardigheid op de teller, 7 uitgekiende focussectoren en alle schakels van de logistieke ketting zetten we in op de optimalisatie en horizontale consolidatie van goederenstromen binnen onze focussectoren.

Kenmerken

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden?

 • persoonlijke dienstverlening, eigen aan het familiebedrijf;
 • dagelijkse of geplande afhalingen van zendingen;
 • ophaling van containers in havens en binnenhavens;
 • barcodering, sortering, opslag en/of overslag van goederen in onze warehouses, 22 in de Benelux: 17 eigen warehouses in België en 5 via onze DHB-partners in Luxemburg en Nederland;
 • moderne IT-ondersteuning, ook voor voorraadbeheer;
 • distributie bij eindklanten op de volgende werkdag;
 • een breed gamma aan leveringsformules: volgende werkdag, venstertijdleveringen en tijdsleveringen;
 • realtime tracking & tracing, POD via internet binnen de 24 uur;
 • gegevensinvoer en -opvolging op maat van de klant – manueel, semi-automatisch of automatisch – via WOEI, koppeling aan SAP-systemen of EDI;
 • meer dan 300 wagens, verschillende types aangepast aan de goederen en/of leveringsomgeving;
 • vervoer en opslag van ADR;
 • verpakkingsregistratie en retourzendingen.

Ontdek onze cases

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons