Do It Yourself

Een ruime waaier aan producten, omzetpieken die afhankelijk zijn van het weer en niet-gestandaardiseerde afleverpunten, Distrilog Group kent de doe-het-zelfsector als geen ander.

Kooiaap frame 1

De doe-het-zelfsector staat bekend om zijn grote volumes, langere levertijden van wereldwijde leveranciers, een ruime waaier aan producten, omzetpieken afhankelijk van het weer en niet-gestandaardiseerde afleverpunten. Deze zorgen voor een logistieke uitdaging voor ieder bedrijf. Bij Distrilog zijn we erg vertrouwd met de aanwezige uitdagingen binnen deze sector.

Het gehele proces start met een goed begrip van de unieke positie waarin DIY-kleinhandelaars zich bevinden. De voorraad van seizoensproducten wordt immers opgebouwd, zonder dat men precies weet wanneer het seizoen van start zal gaan. Hoe complexer de import, hoe meer baat men heeft bij samenwerken met één partner die het proces van A tot Z beheert. Een vlotte informatiedoorstroming vermijdt verrassingen in de volgende stap van de bevoorradingsketen.

Kort en ecologisch

De ophaling en voorbereiding van de verscheping wordt geregeld door onze expeditieafdeling. De vroege betrokkenheid bij het proces, zorgt ervoor dat het tempo mee bepaald kan worden. Dit is afhankelijk van de beschikbaarheid van containers in de laadhaven, de benodigde transittijd, de capaciteit van de magazijnen en de opslagbehoeften. Van zodra het tijdschema voor de verscheping is afgerond, zorgt Distrilog Group ervoor dat alle documenten in orde zijn zodat de douaneformaliteiten snel afgerond kunnen worden bij aankomst in de Benelux. De containers worden vervolgens per barge vervoerd naar inlandterminals TCT Willebroek, TTB Brussel en het Kluizendok in Gent die een centrale locatie hebben voor onze accijnsgoederenplaatsen. Met andere woorden: een korte, ecologische tractie om uw goederen beschikbaar te krijgen voor verkoop.

Flexibiliteit en optimalisatie

De uitdaging is echter verre van afgelopen bij aankomst van de goederen in de Benelux. Dankzij onze betrokkenheid bij DIY, zit flexibiliteit in het DNA van Distrilog Group. Met meer dan 500 medewerkers in een straal van 6 kilometer van één van de terminals, kunnen we de arbeidskrachten optimaliseren en afstemmen op de ‘pull’-beweging van de magazijnen. Doordat we het inzetten van vrachtwagens afstemmen op de volumes is ook onze eigen vloot flexibel. Hierdoor kunnen we de leveringen verminderen door een combinatie van verschillende volumes uit het magazijn of cross-dock.

We kunnen een vlotte bevoorradingsketen bekomen van de productie tot de levering in de winkels, met een minimum aan bewegingen tijdens het proces en een maximale voorspelbaarheid, en hebben bijgevolg alle vertrouwen in onze expertise en middelen om uw bevoorradingsketen soepeler te maken.

Thuisleveringen

Met behulp van een meeneemheftruck of kooiaap kan een online bestelling makkelijk gelost of geladen worden op locatie, zo ook tot aan de (achter)deur van de klant thuis. Deze kleine heftruck is dan ook ideaal voor het laden en lossen van goederen die niet voldoen aan de standaardafmetingen van een doorsnee pallet en kan ook worden ingezet voor goederen waar voorzichtig mee omgesprongen dient te worden, zoals bouwmateriaal, tegels, verf en diverse tuinmeubilair.

Door de implementatie van een nieuw softwaresysteem gericht op thuisleveringen, wordt een duidelijke communicatie naar de eindklant gegarandeerd.

Bekijk hier enkele van onze cases

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons