• Home -
  • Nieuws -
  • Ons antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt

Ons antwoord op de krapte op de arbeidsmarkt

16-02-2022

In het tweede kwartaal van 2021 bedroeg de werkloosheidsgraad in het Vlaams gewest amper 4,0% (Bron: Statbel). Het aantal vacatures bereikt daarentegen recordhoogtes. De vraag naar werknemers is groter dan het aanbod. We vertellen u graag hoe Distrilog Group inspeelt op deze tendens.

IMG 20210830 084354 5

Distrilog Job Center

De bovenverdieping van onze site in de Weversstraat 15 te Londerzeel bood al enige tijd plaats aan onze vaste interim partners. In 2021 werd deze locatie gerestyled tot een echt Job Center: een vaste uitvalsbasis voor de rekrutering – gesprekken, testen, onthaal – en opvolging van al onze uitzendkrachten. Door deze in-house samenwerking kunnen we rekenen op korte communicatielijnen, een snelle terugkoppeling naar en vlotte opstart van nieuwe werknemers.

Bovendien stond januari 2022 bij ons helemaal in het teken van rekrutering. Tijdens deze jobmaand ontvingen we potentiële werknemers op onze sites in Breendonk, Puurs en Gent voor een rondleiding en gesprek met HR. Wie in aanmerking kwam, ging met een job en opstartdatum naar huis.

021021 DISTRILOG ACADEMY LOGO

Investeren in opleiding

Naast de Transport Academy, die gericht is op onze vrachtwagenchauffeurs, ging Distrilog in 2021 ook van start met een eigen Logistics Academy. Zo kunnen we de opleiding en het onthaal van al onze magazijnmedewerkers stroomlijnen en verder uitbouwen. Zo gardanderen we een succesvolle opstart en investeren we in duurzame relaties met onze medewerkers.

Nieuwe werknemers maken op hun eerste werkdag kennis met ons bedrijf, onze waarden en activiteiten. Vervolgens krijgen zij een opleiding over voedselveiligheid en veilig werken binnen onze magazijnen. Deze sessie gaat verder met een korte kennistest waarna er overgegaan wordt naar de theoretische en praktische opleiding rollend materiaal en de afsluitende praktijktest. Alle opleidingen worden overigens gegeven door onze eigen trainers, die zelf de nodige opleiding genoten.

Een grondig evaluatiebeleid, om naast een uitgebreid onthaal ook een gepaste opvolging van ons personeel te voorzien, staat klaar om uitgerold te worden in 2022.

Thumbnail Distrilog 1

Distrilog Group in de kijker

Onze rebranding, nieuwe website en de frisse wind die door onze socialemediakanalen waait, zorgen ervoor dat Distrilog Group opvalt als aantrekkelijke werkgever. De vernieuwing van onze gevelreclame, advertenties in krant en tijdschrift en flyercampagnes versterken onze aanwezigheid op de as tussen Antwerpen en Brussel. Employer branding is meer dan ooit belangrijk. Zo nam Distrilog Group ook deel aan Dag van de Vrachtwagenchauffeur op 9 december 2021. We verrasten al onze medewerkers die dag met een lekkere attentie. Ook onze deelname aan de nationale mediacampagne, een samenwerking met Febetra, ging niet ongemerkt voorbij.

Distrilog hoopt met bovenstaande acties een verschil te maken op de huidige arbeidsmarkt en onze medewerkers aan ons te binden. Met een werkeloosheidsgraad van 3.3% en een werkzaamheidsgraad van 74.7% in Vlaanderen, blijft dit een uitdaging.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons