Distrilog Logistics Academy

12-10-2021

Naast de Transport Academy, die gericht is op onze vrachtwagenchauffeurs, ging Distrilog onlangs ook van start met een eigen Logistics Academy. Zo kunnen we de opleiding en het onthaal van al onze magazijnmedewerkers stroomlijnen en verder uitbouwen. Zo gardanderen we een succesvolle opstart en investeren we in duurzame relaties met onze medewerkers.

021021 LOGISTICS ACADEMY LOGO

Onze site in de Victor Dumonlaan 2 te Willebroek opende begin oktober zijn deuren als opleidingscentrum. De eerste weken ligt de focus op onze startende magazijniers. Zij maken op hun eerste werkdag kennis met ons bedrijf, onze waarden en activiteiten. Vervolgens krijgen zij opleiding over voedselveiligheid en veilig werken binnen ons magazijn. Deze sessie wordt afgesloten met een korte kennistest waarna er overgegaan wordt naar de opleiding rollend materiaal.

Opleiding rollend materieel

In deze opleiding krijgen nieuwe werknemers eerst en vooral een theoretische opleiding over het gebruik en de gevaren van het werken met een stapelaar, transpallet en picking kar. Vervolgens zetten we deze kennis om in de praktijk in het daarvoor ingerichte magazijn. De opleidingen worden gegeven worden door onze eigen trainers, medewerkers die het ‘train de trainer’-programma succesvol hebben doorlopen en reeds jarenlange ervaring op zak hebben. Ook deze sessie over rollend materiaal wordt afgesloten met een praktijktest.

Lokale opleiding

Na een succesvolle afronding van het algemene opleidingsgedeelte worden starters verwelkomd op hun site van tewerkstelling. Hier wordt het programma verdergezet. Er volgt een sitespecifiek onthaal en opleiding alvorens de nieuwe werknemers zelf in het magazijn aan de slag gaan. Een belangrijk deel van deze opleiding behelst het gebruikte orderpicksysteem (scanner of voice-picking). Daarnaast krijgt elke opstarter een coach toegewezen. Op deze manier heeft iedereen steeds een vast aanspreekpunt op de werkvloer bij vragen of problemen.

In tweede fase

In een tweede fase worden al onze werknemers uitgenodigd in het opleidingscentrum om hun kennis en vaardigheden over rollend materiaal op te frissen en waar nodig bij te schaven. Vervolgens wordt ook verder geïnvesteerd in de uitbouw van onze opleidingen tot reach- en heftruckbestuurders en bijkomende opleidingen voor coaches en teamleaders.

Distrilog 181

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons