• Home -
  • Nieuws -
  • Distrilog en de samenwerking met onderwijsinstellingen

Distrilog en de samenwerking met onderwijsinstellingen

08-08-2022

Naast de samenwerking met verschillende hogescholen voor stages en schoolprojecten, en ons Management Traineeship voor recent afgestudeerden, richt Distrilog zich ook op andere partnerschappen met het onderwijs.

IMG 20220323 132353

Op woensdag 23 maart 2022 vond, na enkele malen uitstel door het coronavirus, de zevende editie van de finale van de TL Hub Business Game – gehost door Distrilog – plaats. In totaal dienden zestien teams hun oplossingen in voor onze case over het optimaliseren van magazijnprocessen met nieuwe technologie. Vier teams haalden de finale en werden uitgenodigd op het hoofdkantoor van Distrilog in Willebroek. Twee teams van Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST), een delegatie van Haute École de Louvain en Hainaut (HELHA), en een van Haute École Charlemagne (HECH).

De vier teams kregen elk 30 minuten de tijd om hun voorstellen te presenteren en de vragen van de jury te beantwoorden. Na beraad werd het HECH-team unaniem verkozen tot winnaar van deze TL Hub Business Game. Roel Vanmaele, COO: “Alle vier de presentaties waren van een zeer hoog niveau. Onze uiteindelijke beslissing was gebaseerd op de kwaliteit en grondigheid van het onderzoek van het HECH-team.”

Na de prijsuitreiking kregen studenten en docenten de kans om Distrilog en de wereld van logistiek en transport van binnenuit te ontdekken met een rondleiding door het magazijn, een rit in een vrachtwagen, een kennismaking met ons rollend materieel en de kans om mee te kijken met een van onze transportplanners. Een prachtige afsluiter van een inspirerende dag!

IMG 20220609 113519 1

Naast het hoger onderwijs richten we ons ook op samenwerkingen met lokale middelbare scholen die cursussen aanbieden binnen het vakgebied logistiek. Zo kregen we dit jaar al bezoek van verschillende klasgroepen uit het Atheneum in Boom, Atheneum in Willebroek en de Ursulinen in Mechelen. Met een introductie in logistiek, gevolgd door een rondleiding door onze magazijnen, stimuleren we de leerlingen om zich te specialiseren of aan de slag te gaan in onze dynamische sector.

“Onze educatieve partnerschappen zijn erg belangrijk voor ons, omdat ze onze instroom van nieuwe medewerkers en young potentials verzekeren, en ze onze kennis up-to-date houden. We leren immers veel bij van het onderwijs, en omgekeerd”, besluit Roel Vanmaele.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons