Anton wint PSA Award

02-07-2021

Distrilog Group neemt jaarlijks deel aan Topcoach voor Toptalent (T4T), een project van Supply Chain Masters, de netwerkorganisatie voor professionals werkzaam in inkoop, supply chain en logistiek. Zo verwelkomden we dit jaar laatstejaarsstudent Anton voor een boeiende stage en afstudeeropdracht. Na afloop van de verdediging van zijn bachelorproef ging Anton aan de haal met de PSA Antwerp Award.

2021 Anton 2 PSA prijs

Toptalent Anton Smidts, laatstejaarsstudent Logistiek Management aan de Karel de Grote Hogeschool Antwerpen, startte in maart bij Distrilog Group onder de vleugels van Topcoach en site manager Gert Van Rillaer. Het project? Een optimalisering van de huidige magazijn lay-out van onze site voor Tom&Co in de Weversstraat 34 te Londerzeel. De uitkomst? Een 110-pagina’s tellende paper die een antwoord formuleert op de onderzoeksvraag ‘Hoe kan custom-based slotting de efficiëntie doorheen de keten van Tom&Co verbeteren?’.

“Binnen deze stage kreeg ik de kans om de werking van zowel Distrilog als Tom&Co te analyseren. Op deze manier kon ik de logistieke processen van Distrilog afstemmen op de commerciële processen van de klant”, vertelt Anton. “Ik koos er voor om de logistieke keten van achteren naar voren – van winkel naar magazijn – te doorlopen om na te gaan waar er aanpassingen mogelijk of nodig waren. Hiervoor deed ik tijdens de eerste weken van mijn stage enkele observaties in de Tom&Co winkels.”

Slotting tool

Uit dit onderzoek trok Anton enkele duidelijke lessen: “Ik concludeerde dat goederen best per familiegroep worden gegroepeerd om efficiëntieverbetering te bereiken doorheen de hele keten. Vervolgens is ook de pick-frequentie als parameter van groot belang. Als de goederen slim gestockeerd worden, kunnen de afstanden in het magazijn beduidend gereduceerd worden.” Daarnaast ontwierp Anton ook een eigen slotting-tool: “Dit is een slim werkmodel dat een visuele weergave biedt van de meest optimale locatie voor de stockage van goederen.”

Contractverlenging

Topcoach Gert Van Rillaer heeft mooie woorden voor Anton én zijn onderzoek: “Het onderwerp was zodanig uitdagend dat het zich perfect leende voor een verrassende uitkomst, en Anton wist deze verwachting ook waar te maken. Zijn analytisch vermogen, luistervaardigheid en mentaliteit om oplossingsgericht te denken, speelden sterk in zijn voordeel. Bovendien ging Anton erg zelfstandig om met de aangereikte materie. Instructies? Die had hij niet nodig.”

“Ons contract met Tom&Co werd intussen ook verlengd, en daar hebben de resultaten van Anton zijn onderzoek zeker aan bijgedragen. We nemen zowel zijn bevindingen als het gebruik van de slotting-tool mee om onze logistieke processen en service continu te blijven optimaliseren”, aldus Gert.

iPhone 12

Met zijn verdediging – in maar liefst drie talen – wist Anton de 6-koppige jury te overtuigen. Hij behaalde dan ook een schitterende score van 18,9/20 en kwam als duidelijke winnaar naar voren. De award en een iPhone 12 kreeg hij overhandigd uit handen van PSA Antwerp, de grootste containerbehandelaar in de Haven van Antwerpen. Van harte proficiat, Anton!

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons