Fast Moving Consumer Goods

Distrilog Group biedt u tal van oplossingen in warehousing, co-packing en distributie van Fast Moving Consumer Goods naar de grootdistributie.

FMCG

Consolidatie van leveringen aan retail

Een groot deel van onze activiteiten is eenvoudig samen te vatten: zorgen dat wat de consument in de supermarkt koopt, tijdig en in goeie conditie vanuit onze magazijnen in die supermarkt geraakt. Achter die simpele samenvatting schuilt echter een hele resem aan met elkaar verbonden activiteiten voor onze FMCG-klanten. Een strategisch voordeel voor Distrilog is dat wij de artikelen van die klanten naast elkaar behandelen en samen naar de supermarktketens kunnen brengen. Dit resulteert in een sterke consolidatiekracht waarbij we verschillende leveringen kunnen groeperen.

Het resultaat van deze werkwijze is lonend voor iedereen: voor het distributiecentrum van de supermarktketen, waar maar 1 volle vrachtwagen arriveert in plaats van verschillende kleine ladingen; voor de FMCG-leveranciers, die profiteren van het kosten voordeel van volle vrachten; en voor Distrilog, omdat de vullingsgraad van onze wagens gemaximaliseerd wordt.

Dienstverlening in temperatuurzones

Distrilog Group voorziet zowel de stockage als transport in de vier verschillende temperatuurzones. Of het nu gaat om ambient, geconditioneerde, gekoelde of vriesopslag en -distributie: wij bieden de oplossing.

Een greep uit de activiteiten die wij zoal voor FMCG-klanten verwezenlijken:

  • JIT shuttle service met eigen wagens tussen fabriek en het Distrilog distributiecentrum;
  • flexibele stockage in state-of-the-art magazijnen voorzien van alle nodige certificaten en vergunningen;
  • accijnsvergunning voor de opslag van alcohol, koffie en thee;
  • inslag, quality control en opslag; full pallets, uitsorteren mixed pallets, loose loaded containers; gegarandeerde track & trace van lotnummers en “Ten minste houdbaar tot”-datums;
  • 100% SSCC barcode track & trace doorheen het volledige verblijf in het magazijn
  • grote co-packing activiteiten onder hetzelfde dak als de stockage van de voorraad en beheerd op hetzelfde WMS; co-packing kan gaan van simpele labeling en “shrinken”, tot het bouwen en opvullen van displays voor de supermarkten;
  • klantenorders verzamelen, van case picking tot full pallet picking;
  • e-commerce picking;
  • enzovoort.

Andere leveradressen

De klant van onze FMCG-klant is niet altijd een (distributiecentrum van een) supermarktketen, vaak zijn het ook kleinere voedingszaken in de grote steden, gespecialiseerde winkels (schoonheidsproducten, kappers) of specifieke activiteiten (zoals hondenfokkers op afgelegen en moeilijk te bereiken locaties). Voor bepaalde klanten verzorgen we een extra stap, bijvoorbeeld koffie leveren op afdelingen in bedrijven en ziekenhuizen, en er meteen ook de koffiemachines zelf bijvullen.

Bekijk hier enkele van onze cases

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons