• Home -
  • Cases -
  • Containertransport en accijnsgoederen

Containertransport en accijnsgoederen

Internationaal goederenvervoer? Daarvoor beschikt Distrilog Group over een gespecialiseerd team van expediteurs. Met hun expertise in wijnen en sterke dranken, behandelen zij de betrokken importcontainers met de nodige aandacht en precisie.

Als interne expediteur verlenen zij een brede waaier van diensten aan derden en zorgen ze voor de afhandeling van heel wat administratieve formaliteiten zoals vergunningen en douaneformaliteiten, waaronder de complexe accijnsprocedures. Accijnzen zijn een vorm van indirecte belastingen die worden geheven op de verkoop van bepaalde goederen. In Belgiƫ en Nederland is er vooral sprake van accijnzen op alcoholische dranken, frisdranken, koffie, tabak en brandstoffen. Concreet betekent dit dat de accijnsgoederen vergezeld dienen te zijn van een accijnsgeleide document (EAD; document ten geleide van overbrengingen van accijnsgoederen onder schorsing van accijns).

Bij aankomst van de goederen bij Distrilog wordt er overgegaan tot inklaring door middel van een ACC4-document. Wij beschikken over de nodige magazijnen en vergunningen om accijnsproducten te ontvangen en op te slaan. Andere mogelijkheid is dat de goederen vervoerd worden naar een extern magazijn onder begeleiding van een EAD.

Samengevat:

  • Goederen worden aangeboden met een EAD-document;
  • Onze expediteurs verwerken deze inkomende zending in de accijnsadministratie en bevestigen het opgemaakte EAD-document voor ontvangst;
  • Bij vertrek worden een uitgaand EAD- alsook een exportdocument opgemaakt, op basis van de verstrekte gegevens.

Gezien de aard van het product dient de nodige kennis aanwezig te zijn. Onze interne expediteur mag hierin expert genoemd worden.

Dankzij het AEO-certificaat voor douanevereenvoudiging en veiligheid beschikt Distrilog Group over tal van voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo voldoen we aan een aantal veiligheidscriteria waardoor er bij grensoverschrijdende handel minder oponthoud is aan de landsgrenzen. Sommige partijen willen alleen nog maar met AEO-gecertificeerde bedrijven samenwerken. Zij worden namelijk als een betrouwbare en veilige handelspartner beschouwd in het internationale goederenverkeer.

Benieuwd wat Distrilog Group kan betekenen voor jouw internationaal goederenvervoer?

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons