Value Added Services

Distrilog Group heeft veel ervaring met bijzondere diensten op maat van de klant. U kan bij ons niet alleen terecht voor inslag, opslag en uitslag van uw goederen, wij kunnen u ook ontzorgen op andere vlakken, zoals co-packing en andere value added services.

Warehousing
Distributie
Forwarding

Warehousing

Co-packing

Distrilog Group beschikt over verschillende mogelijkheden om uw product in optimale omstandigheden naar de markt te brengen. Onze co-packing activiteiten worden beheerd in samenwerking met o.a. Stroom Maatwerk, MaatWERKbedrijf BWB en Mirto. Zo verschaft Distrilog Group samen met hen werk aan meer dan honderd mindervalide mensen. Een kleine greep uit de mogelijkheden:

 • labelen & stickeren;
 • verpakken en ompakken;
 • kwaliteitscontroles;
 • voorraadmanagement;
 • assemblage;
 • maken en vullen van displays.

Dankzij Value Added Logistics draait u een gestandaardiseerde productie, maar kunt u de basisreferenties aanpassen wanneer dat voor de markt nodig is. Door deze activiteiten intern – onder hetzelfde dak als waar uw voorraad opgeslagen staat – uit te voeren en met sociale partners samen te werken, biedt Distrilog het extra voordeel van voortdurende traceerbaarheid in ons WMS en een minimale ecologische impact. Met andere woorden, een eenvoudige logistieke oplossing voor een steeds ingewikkeldere strategie van marktbenadering.

ADR-goederen

Bij Distrilog Group kan u ook terecht voor het transport, de opslag en de distributie van gevaargoederen. Distrilog Group beschikt over de gebouwen, de vergunningen en vooral de ervaring om ADR-goederen op te slaan en te transporteren. Deze dienstverlening is er speciaal voor bedrijven die handelen in gevaarlijke (chemische) stoffen en niet zelf over deze specifieke opslagcapaciteit beschikken.

Onze dienstverlening gaat verder dan alleen opslag. Indien gewenst kan Distrilog Group ook alle aspecten van het logistieke proces verzorgen voor ADR-producten: van het ophalen bij de leverancier over de opslag en het orderpicken tot de distributie van uw goederen.

Distributie

Distrilog Group combineert eigen, polyvalente chauffeurs met een divers wagenpark om op elk ogenblik transport te bieden dat past bij uw goederen en/of leveringsomgeving. Het is namelijk perfect mogelijk dat u tijdens bepaalde periodes een ander type vervoer nodig heeft dan tijdens andere periodes. Bij Distrilog Group bent u niet gebonden aan een bepaald transporttype. Onze eigen chauffeurs gaan probleemloos over van containertractie naar Full Truck Load of distributie.

Door die combinatie van soepelheid in ons organigram met een divers wagenpark, kunnen wij u op elk ogenblik het transport aanbieden dat best past bij uw goederenstroom.

Distrilog 1

Forwarding

Binnen logistiek maken veel ondernemingen gebruik van een expediteur voor het organiseren, plannen, besturen en uitvoeren van hun goederenstroom over de landsgrenzen heen. Een expediteur kan beschouwd worden als de architect van het verzenden van goederen, het tussenstation tussen de verscheper – de verzender van de goederen – en de effectieve transporteur, Distrilog Group in dit geval.

Binnen Distrilog Group beschikken we over een gespecialiseerd team dat zich bezig houdt met het gehele proces rondom internationaal goederenvervoer. Als interne expediteur verleent het diensten aan derden en zorgt het voor de afhandeling van heel wat administratieve formaliteiten zoals:

 • het aanvragen van de nodige vergunningen, prijsaanvragen en -vergelijkingen;
 • het onderhandelen van prijzen en het boeken van ladingen bij rederijen;
 • de organisatie van wegvervoer en de groepage van kleine loten goederen;
 • het vervullen van eventuele douaneformaliteiten;
 • de coördinatie tussen alle betrokken partijen.

Onze transportexperts beschikken over een realtimecommunicatietool, een onmisbare lokale expertise en nemen alle documentatie uit handen. Dankzij ons AEO-certificaat voor douanevereenvoudiging en veiligheid beschikken we over enkele voordelen in het internationale handelsverkeer. Zo voldoen we aan een aantal veiligheidscriteria waardoor er bij grensoverschrijdende handel minder oponthoud is bij de landsgrenzen.

Inlandterminals

Distrilog Group maakt voor zijn multimodaal transport ook optimaal gebruik van de inlandterminals TCT Willebroek, TTB Brussel en het Kluizendok in Gent. In 2020 werden maar liefst 85% van de 21.643 Distrilog-containers via deze manier aangeleverd. Door gebruik te maken van multimodaal transport vermijden we zowel grote wegenwerken als het bijhorende fileleed.

IMG 3274

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons