Food

Logistiek van verse producten, een vak apart. Dankzij een fijnmazige distributie en logistiek op maat van de klant leveren wij een sterke service binnen deze sector.

Distrilog 397

Als consument staan we er niet vaak bij stil als we onze wekelijkse boodschappen doen, maar hoe komen de producten eigenlijk in de winkelrekken terecht? Wel, er is heel wat expertise nodig om jouw favoriete producten tijdig in de winkels te krijgen en tegelijkertijd de voedselveiligheidsnormen na te leven. Vooral wanneer het gaat om diepgevroren en verse producten, zoals kant-en-klare maaltijden, vlees en zuivelproducten. Een uitdaging waarvan Distrilog perfect weet hoe ermee om te gaan.

Temperatuurcontrole

Distrilog Group voorziet verschillende supermarktketens en handelaars van alle producten die gekoeld (-22 °C, 0-4 °C en op kamertemperatuur) verwerkt en vervoerd moeten worden. We beschikken hiervoor over een uitgebreid voertuigenpark, IT-systemen om de goederen op elk moment te traceren volgens de strenge certificatie voor voedselveiligheid. Een strikte temperatuurcontrole en het efficiënte beheer van de uiterste verkoopdata zijn essentieel om de strikte kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen na te leven tijdens de logistieke processen.

Distributie van gekoelde voedingswaren vereist een nauwkeurige planning en een koudeketen die gedurende het hele traject ononderbroken blijft, van opslag en het samenstellen van de bestellingen tot bij aankomst in de supermarkt. Enkel op die manier blijft de bevoorrading van verse producten in de winkels op peil.

Extra diensten

Distrilog zet in op een hele waaier van kwalitatieve diensten voor het etiketteren en verpakken van producten, het bouwen van displays en het voorbereiden van commerciële activiteiten. Ook halen we lege containers en kratten weer op. De online boodschappen winnen intussen ook aan populariteit. Dat betekent dat we steeds meer individuele bestellingen bezorgen én dat daarvoor aangepaste distributieoplossingen vereist zijn.

Distributie

Ondertussen mag wel duidelijk zijn dat de distributie van gekoelde goederen bijzonder complex is. Naast omgaan met de garantie op een 100% ononderbroken koudeketen, de steeds hogere tijdsdruk en de veeleisende serviceverwachtingen, is er ook heel wat vakkennis nodig om dag na dag de hoogste kwaliteit en tijdige levering van de producten te kunnen verzekeren. Expertise waarover we bij Distrilog Group beschikken door een optimaal transportplan en een dynamische werkwijze.

Biersector

Dankzij zijn fijnmazige distributie en logistiek op maat van de klant levert Distrilog Group bovendien ook een sterke service aan de biersector, zowel voor internationale spelers als voor ambachtelijke brouwers. Ook voor hun retourlogistiek rekenen de klanten uit deze focussector op Distrilog Group.

Distrilog 321

Bekijk hier enkele van onze cases

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons