• Home -
  • Nieuws -
  • TL Hub Business Game: een terugblik

TL Hub Business Game: een terugblik

26-04-2022

Op woensdag 23 maart 2022 vond de finale van de TL Hub Business Game, na enkele malen uitstel door het gekende coronavirus, eindelijk plaats.

Maar liefst zestien teams stuurden hun oplossingen in voor een case rond de optimalisatie van warehouse processen aan de hand van nieuwe technologieën. Vijf teams haalden de finale en werden uitgenodigd op het hoofdkantoor van Distrilog te Willebroek, waaronder twee teams van Hogeschool West-Vlaanderen (HOWEST), een delegatie van Haute École de Louvain en Hainaut (HELHA) en een van de Haute École Charlemagne (HECH). Het team van de Thomas More Hogeschool moest jammer genoeg verstek laten gaan.

De vier teams kregen gedurende een halfuur de kans om hun voorstellen te presenteren en de vragen van de jury te beantwoorden. De kwaliteit en grondige research waren voor de jury, bestaande uit Roel Vanmaele, Marc Keymeulen, Benjamin Van Ransbeeck en Els Velghe, doorslaggevend. Na beraad kwam het team van HECH dan ook unaniem als winnaar uit de bus van deze TL Hub Business Game.

Marvin Cillis, Juliette Dessart, Jihane Hidara en Ousama Jebbour Katai van team HECH gingen met de winst naar huis. Docente Estelle Debie keek trots toe terwijl zijn hun trofee overhandigd kregen van COO Roel Vanmaele.

Na afloop van de prijsuitreiking kregen studenten én docenten de kans om Distrilog en de wereld van logistiek en transport van binnenuit te leren kennen. Op het programma? Een rondleiding door het magazijn, een rondrit met een vrachtwagen, een introductie van het rollend materieel en de kans om mee te kijken met één van onze transportplanners. Zo kwam naast theorie, ook praktijk uitvoerig aan bod. Een geslaagd einde van een inspirerende dag!

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons