• Home -
  • Nieuws -
  • Sterke vrouwen in de mannenwereld van transport en logistiek

Sterke vrouwen in de mannenwereld van transport en logistiek

22-02-2021

Transport en logistiek, een échte mannenwereld? Melissa, Yannick, Ann, Belinda en Nathalie bewijzen graag dat zij hun ‘vrouwtje’ kunnen staan.

Bij Distrilog Group maken we geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. We gaan dan ook graag uit van de competenties van een persoon, en diens motivatie om een bepaalde functie te vervullen. Zelfs wanneer het gaat over een typisch mannenberoep. “Van bij mijn eerste sollicitatiegesprek tot nu heeft niemand me ooit raar aangekeken of het gevoel gegeven dat ik het niet zou kunnen. Natuurlijk, bij het behalen van je CE-rijbewijs moet je opboksen tegen de vooroordelen, maar die betekenden voor mij een extra stimulans!”, aldus chauffeur Yannick. Ook site manager Ann is ervan overtuigd dat Distrilog een vrouwvriendelijke bedrijf is: “Ik werk hier nog niet zo lang maar zelf mag ik de functie van site manager bekleden en zie ik dat het vrouwelijke geslacht ook goed vertegenwoordigd is in de verschillende kantoren. In het magazijn in Gent is het aandeel vrouwen eerder beperkt, wat logisch is vanwege het ergonomisch zware werk.” Een vrouw die we tijdens de coronacrisis mochten verwelkomen in het kantoor in Breendonk is Nathalie, onze nieuwe HR-director. “Het is fijn om in een dynamische, operationele omgeving te werken zoals Distrilog Group, waarin je je flexibel moet opstellen, waarbij je binding hebt met de werkvloer en je kan zien waarvoor je werkt. Het werken met mensen, de variatie, de helikopterview, het oplossen van problemen en een langetermijnvisie ontwikkelen, die zaken boeien me enorm.”

Het vrouw-zijn op een overwegend mannelijke werkvloer zou wel eens voordelen met zich kunnen meebrengen, volgens transport planner Melissa: “Ik merk dat mijn mannelijke collega’s zeer tolerant zijn, ze staan altijd klaar om me te helpen waar nodig. Of dat voornamelijk te maken heeft met mijn geslacht of mijn jonge leeftijd weet ik niet zeker maar het is wel een fijne omgeving om in te werken.” Al mag je zeker niet willen profiteren van de goede wil van mannelijke collega’s, vindt Ann: “Als vrouw moet je ook je handen uit de mouwen kunnen steken en je vrouw-zijn niet te veel willen gebruiken. Tonen dat je een doener bent wordt echt geapprecieerd!” Voor teamleader Belinda is het belangrijk dat je in iedere situatie gewoon jezelf kan blijven. “Maar je mag uiteraard wel tonen dat je er bent, dat je er staat en dat je niet hoeft onder te doen voor het mannelijke geslacht.” Dat vrouwen wel mogen genieten van mooie complimenten, daar kan Belinda van meespreken: “Wist je dat we van het andere geslacht wel eens te horen krijgen dat wij als vrouwen soms sterker zijn dan bepaalde mannen?”

De vrouwen in ons bedrijf zijn meer dan welkom, maar dat betekent niet dat er op de werkvloer niet gelachen mag worden met de stereotiepe rolverdeling tussen man en vrouw. “De typische man-vrouw grapjes aanvaard ik met veel plezier. Meelachen en zelf grapjes terug maken: zo blijft de sfeer pico bello!”, aldus Melissa. En of deze vrouwen graag werken bij Distrilog Group? “Als het aan mij ligt, blijf ik hier werken tot aan mijn pensioen. Ik ken het reilen en zeilen van het bedrijf en doe mijn job super graag! Wat wil je nog meer?”, besluit Yannick.

012521 Distrilog Sterke vrouwen illustratie

Melissa Van den hende, 27 jaar
Transport planner / Containerplanning (BDK)
Werkt bij Distrilog Group sinds april 2020

Yannick Wouters, 54 jaar
Chauffeur CE + peterchauffeur (Olen)
Werkt bij Distrilog Group sinds 2013

Ann Buyl, 50 jaar
Site manager (Gent)
Werkt bij Distrilog Group sinds augustus 2020

Belinda D’Hondt, 51 jaar
Teamleader nacht (W17)
Werkt bij Distrilog Group sinds 2009

Nathalie Van Overloop, 48 jaar
HR-director (BDK)
Werkt bij Distrilog Group sinds april 2020

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons