• Home -
  • Nieuws -
  • Automatisatieproject Distrilog Breendonk

Automatisatieproject Distrilog Breendonk

17-06-2024

Willebroek, 17 juni 2024 – Distrilog automatiseert een deel van zijn activiteiten te Breendonk met 20 Automated Guided Vehicles in samenwerking met Toyota Material Handling.

Distrilog By Fredography Full 13 3

Samen met een van zijn grote klanten bekeek Distrilog in 2021 reeds verschillende opties om zijn logistieke flow te automatiseren. Na een grondige rentabiliteitsstudie werd er een automatisatieproject op poten gezet in samenwerking met Toyota Material Handling. Het betrof een Infeed Conveyor, 12 zelfrijdende reachtrucks en 8 stapelaars, ook wel AGV’s (Automated Guided Vehicles) genoemd. Het doel van het project is om 95% van de volledige Full Pallet Flow van deze klant te laten verwerken door de AGV’s en de Infeed Conveyor.

“We begonnen eraan in 2023 met de verplaatsing van de rekken. Daarop volgden ook snel het vervangen van de access points en de plaatsing van de Infeed Conveyor,” vertelt Benjamin Van Ransbeeck, Continuous Improvement Manager bij Distrilog. “Hierna bakenden we nog de laad- en onderhoudszone voor de AGV’s af en plaatsten we de bufferrekken bij de conveyor. Tot slot zijn de flowrekken nog gebouwd en zijn de AGV’s geleverd. Momenteel rijden de 20 AGV’s in ons magazijn rond en halen we de laatste kinderziektes uit het gehele proces.”

Distrilog By Fredography Full 13 4

Het automatisatieproject biedt verschillende voordelen. Ten eerste zullen de schadegevallen beperkt zijn. Daarnaast kunnen deze AGV’s in het donker werken (zij maken gebruik van sensoren om hun weg te banen in het magazijn) en kan de verwarming uit. Verder zullen er minder werknemers in de nacht nodig zijn, en biedt dit ook de mogelijkheid om de repetitieve taken weg te nemen bij de werknemers en ze in te zetten op meer uitdagende projecten. Tot slot voeren de AGV’s momenteel 3.000 palletbewegingen uit per dag en zijn ze gemakkelijk opschaalbaar. Het doel van Distrilog is dan ook om dit project uit te breiden in de loop van 2025.

ZIDIS Toyota Material Handeling

Distrilog Group is een grote logistieke- en transportspeler, opgericht door de familie Salaerts. Met 30 jaar ervaring zijn zij gespecialiseerd in warehousing, slimme distributie en transport in de hele Benelux met een groot palet aan bijkomende diensten. Met dit nieuwe AGV-project zet Distrilog zijn strategie richting operationele efficiëntie en kwaliteitsverbetering, alsook richting duurzaamheid voort.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons