• Home -
  • Nieuws -
  • Persbericht Elektrische Trucks DISTRILOG

Persbericht Elektrische Trucks DISTRILOG

24-01-2024
FOTO E TRUCK

DISTRILOG, een van de grootste bedrijven in logistieke dienstverlening en transport, kondigt met trots de succesvolle implementatie aan van twee elektrische trucks in samenwerking met Mouterij Albert, onderdeel van brouwer Alken-Maes. Dit initiatief komt voort uit een langdurig partnerschap en een gezamenlijke toewijding aan duurzaamheid.

Samenwerking met Mouterij Albert

DISTRILOG heeft recentelijk zijn contract vernieuwd met Mouterij Albert, waarin beide bedrijven hun krachten bundelen om duurzame oplossingen te implementeren. De twee elektrische trucks, vervaardigd door Volvo Trucks, vormen de nieuwste aanvulling op het wagenpark van DISTRILOG en dragen bij aan de gezamenlijke missie om de impact van de CO2-uitstoot van transport zoveel mogelijk te doen dalen.

Traject en Milieuimpact

Beide trucks zullen shuttelen tussen de containerterminal in Willebroek en Mouterij Albert in Puurs-Sint-Amands. Edwin Zuidema, General Manager bij Mouterij Albert: “De trucks zullen ongeveer 20 containers per dag vervoeren en zo’n 4.300 ritten per jaar maken, meer dan 50% van al ons containerverkeer. Jaarlijks zullen ze zo’n 48.000 kilometer afleggen, of ongeveer 150 keer het traject Brussel-Parijs.” Door deze innovatieve aanpak besparen DISTRILOG en Mouterij Albert jaarlijks maar liefst 42.8 ton CO², wat gelijk staat aan het planten en laten groeien van 1050 bomen voor een jaar lang. Bovendien worden de elektrische trucks opgeladen met groene, hernieuwbare stroom afkomstig van zonnepanelen op het dak van de DISTRILOG-site in Breendonk.

Toekomstgerichte duurzaamheid

DISTRILOG en Mouterij Albert kijken uit naar een duurzame toekomst waarin dergelijke initiatieven de norm worden in de transportsector. Het partnerschap tussen beide bedrijven dient als een inspirerend voorbeeld van hoe gezamenlijke inspanningen kunnen bijdragen aan een groenere toekomst. De elektrificatie van de logistiek volgt op eerder aangekondigde investeringen om komende jaren de CO2-voetafdruk van Mouterij Albert te verlagen. Sophie Ponet, Corporate Affairs Director bij Alken-Maes: “Naast deze elektrische trucks onderzoeken we momenteel ook of we de transporten van de mouterij die via binnenvaart verlopen kunnen elektrificeren. Daarnaast trekken we met Alken-Maes voluit de kaart van elektrische wagens. Dit komt allemaal bovenop een ambitieus investeringsplan om de CO2-uitstoot van Mouterij Albert en onze andere productiesites te reduceren. Hiermee ondersteunen we de globale ambitie van ons moederbedrijf HEINEKEN om in 2030 Net Zero directe en indirecte emissies te bereiken.”

Ook bij DISTRILOG wordt er gekeken naar een duurzame toekomst. CEO Philip Salaerts legt uit: “Er zijn in het verleden reeds verschillende duurzame initiatieven genomen bij DISTRILOG, en tot op de dag van vandaag blijven we kijken of we nog meer kunnen doen. Tot voor kort lag het merendeel van de daken van onze magazijnen bezaaid met zonnepanelen, hadden we bijna overal LED-verlichting geïnstalleerd en beschikten we over 42 LNG-trucks. Nu voegen we daar graag twee elektrische trucks aan toe, in samenwerking met De Mouterij.” Toch ziet hij nog een groot struikelblok in het elektrische verhaal: “De kostprijs van een elektrische truck ligt zo’n drie en een half keer hoger dan een gewone vrachtwagen, dus vanuit een commercieel standpunt blijft het voorlopig een moeilijk verhaal. Het is echt noodzakelijk dat onze klanten mee willen stappen in een elektrisch verhaal, zoals Mouterij Albert en Alken-Maes dat nu hebben gedaan . De prijzen zullen in de toekomst wel dalen, al denk ik dat de overheid naast de bestaande subsidies nog voor extra stimulansen zal moeten zorgen”.

Chauffeursopleiding

DISTRILOG-Chauffeurs Patrick en François hebben voor het gebruik van deze elektrische trucks vooraf een specifieke opleiding gevolgd bij Volvo. Beiden waren aanvankelijk sceptisch, maar na de opleiding gaven ze aan dat het beter meevalt dan verwacht: “Je hoort niets, je voelt niets, alles is geruisloos. Het is gewoonweg heerlijk om mee te rijden!”, aldus François.

-

Dit persbericht verscheen in enkele magazines. Hieronder vind je de verschillende links naar deze artikels:

FLOWS: https://www.flows.be/transport...

dVO: https://www.dvo.be/artikel/dis...

Transportmedia: https://transportmedia.be/2024...

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons