Onze projecten van 2022

20-07-2022

De eerste helft van 2022 is achter de rug. Tijd om terug te blikken op een zeer boeiende periode die in het teken stond van de verwelkoming van enkele nieuwe klanten, de opening van twee bijkomende sites én de uitdagingen die daarmee gepaard gaan.

IMG 20220531 164535 1 2

De opstart van klant Mars

Onze nieuwe klant Mars maakte dit voorjaar zijn intrede in onze magazijnen langs de Koningin Astridlaan in Willebroek. Met Nestlé en Mars, slaagt Distrilog Group erin twee van de grootste voedingsbedrijven ter wereld onder één dak samen te brengen: een unicum! Naast de opslag van gemiddeld 26.000 palletten en de bijhorende co-packing activiteiten, voorziet Distrilog ook de distributie naar de Belgische retailers. En net zoals voor Nestlé leveren we ook de fokkerijen aan met pet food.

Om de opstart vlot te laten verlopen, werden er in het magazijn nog enkele aanpassingen uitgevoerd. Zo werd de bestaande rekkeninfrastructuur gewijzigd en de temperatuurconditionering van het magazijn aangepast. Tot slot zullen de mezzanines boven de huidige crossdock in gebruik worden genomen als bijkomende co-packing zone.

Met Nestlé en Mars, slaagt Distrilog Group erin twee van de grootste voedingsbedrijven ter wereld onder één dak samen te brengen: een unicum!

De Hulst Schoondonkweg 16 Triton 1

De 19e Distrilog-site: Triton in Willebroek

De intrede van Mars had ook gevolgen voor enkele andere klanten. Zo werden de goederen van een handvol klanten verhuisd naar een andere Distrilog-site. Met de opening van een nieuwe locatie in Willebroek, genaamd Triton, kregen ook onze volledige crossdock en enkele diensten – waaronder onze customerservice-afdeling – nieuw onderdak. Op vrijdag 22 april beëindigden zij hun activiteit te Breendonk om op maandag 25 april twee kilometer verder op te starten. Een echt huzarenstukje!

Het nieuwe Distrilog-magazijn is gelegen in de Schoondonkweg 16 te Willebroek en telt 19.000 m² opslagruimte, 30 laadkades en is 10 meter hoog.

Distrilog 321

Een logistiek partnership met AB InBev

Naast de bestaande transportactiviteiten, ging Distrilog in februari 2022 van start met een nieuwe logistieke samenwerking met AB InBev, en dat op onze site gelegen te Cargovil, Vilvoorde. Deze site bevindt zich in de nabijheid van de brouwerijen van Leuven en Hoegaarden en vormt bijgevolg een ideaal vertrekpunt voor de dagelijkse aanlevering van de Belgische retail centrales. Ook goederen voor de internationale markt, die niet in containers wordt vervoerd, vertrekken vanuit ons depot in Vilvoorde.

Deze nieuwe samenwerking omvat zowel de handling, opslag als picking van de AB InBev producten, het leeggoed en de nieuwe flessen. Ook de repack-activiteiten van AB InBev worden geïntegreerd op de site. De opslag van de goederen, die hoofdzakelijk in blokstapeling gebeurt, neemt meer dan 40.000 m² in beslag.

De infrastructuur van de opslaghallen werd gewijzigd om te voldoen aan de opslagactiviteiten en volumes, alsook werd er aangepast rollend materieel voorzien om de activiteiten uit te voeren. Zo zetten we enkele vijf ton heftrucks in, uitgerust met moderne tablets en scanners, om twee palletten te kunnen behandelen in één beweging.

Met deze samenwerking kiest AB InBev resoluut voor Distrilog als belangrijke partner in de logistieke organisatie van de grootste brouwerijketen in de wereld. De versterking van een hecht, duurzaam partnership.

Met deze samenwerking kiest AB InBev resoluut voor Distrilog als belangrijke partner in de logistieke organisatie van de grootste brouwerijketen in de wereld.

Luchtbeeld site Kontich

Kontich: de 20e Distrilog-site

Tegelijkertijd met de opstart van de logistieke samenwerking met AB InBev, nam Distrilog ook zijn intrek in de magazijnen van de voormalige Philips-site te Satenrozen 11-13 in Kontich. Vanuit deze vestiging organiseren we de promoties (food en non-food) voor onze retailklant Carrefour, alsook is een er stockageruimte voorzien voor onze Industrial-klant Atlas Copco.

Deze nieuwe Distrilog-site telt 40.000 m² en 45 laadkades. Maar liefst 50 werknemers van de site in Vilvoorde maakten met plezier, getuige hun betrokkenheid en flexibiliteit, de overstap naar Kontich om een vlotte opstart te verzekeren. Met de toevoeging van Kontich beschikt Distrilog over maar liefst 20 sites verspreid over 12 locaties.

Op naar de 21e?

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons