Onze investeringen van 2023

21-04-2023

Het jaar 2022 was het jaar van grote projecten. We deden de opstart van Mars en Neuhaus, de uitbreiding van de activiteiten voor AB InBev en de opening van twee nieuwe sites Triton en Kontich. Daarnaast kenden we ook andere uitdagingen, zoals de stijgende kosten voor energie, brandstof en lonen, dit gecombineerd met de krapte op de arbeidsmarkt.

2023 staat in het teken van de verdere uitbouw van onze organisatie en de optimalisatie van de lopende projecten. Hiernaast blijven we investeren in innovatie en duurzaamheid.

Key handover Distrilog XD

Wagenpark

De vloot van Distrilog Group wordt opnieuw uitgebreid, en hoe! Distrilog mocht de eerste DAF XD van België in gebruik nemen. Met deze aankoop investeert ons familiebedrijf volop in veiligheid en duurzaamheid.

De XD is voorzien van volledige rij- en bochtverlichting in LED en biedt een direct zicht dankzij de diep doorlopende voorruit en de laag uitgesneden zijruiten. In het bijrijdersportier is een extra ruit aangebracht ter voorkoming van de dode hoek. Bovendien is de vrachtwagen ook nog uitgerust met City Turn Assist, een vision dashboard voor een ongeëvenaard zichtbereik en DAF Corner View. Deze laatste is een camera die niet minder dan 285 graden zicht biedt rondom de cabine aan bijrijderszijde. De wagen omvat ook een reeks functies die een extreem lage luchtweerstand leveren door de wind rond, door en onder het voertuig te geleiden. Dit alles zorgt voor een vermindering in brandstofverbruik én een lagere CO2-uitstoot. Philip Salaerts mocht de sleutels van de eerste DAF XD vrachtwagen zelf in ontvangst nemen bij dealer Aerts Trucks.

Naast deze mooie investering worden er ook nog 10 nieuwe Volvo- trekkers én 15 boxtrailers toegevoegd aan ons wagenpark. Al deze aankopen kaderen in de vervanging en uitbreiding van onze vloot.

RX 60 50 1

Rollend materieel

In februari 2022 werden de bestaande transportactiviteiten voor AB InBev uitgebreid met een logistieke samenwerking. Hiervoor werd ook de infrastructuur van de opslaghallen aangepast en bestelden we aangepast rollend materieel om de activiteiten uit te voeren. In afwachting van de levering van de nieuwe toestellen werden er tijdelijk reeds acht aanlooptoestellen ingezet. Eind januari mochten ze op onze site in Vilvoorde de langverwachte bestelling van vijf gloednieuwe Still trucks type RX 60-50 verwelkomen. Deze toestellen kunnen maar liefst vijf ton dragen en zijn uitgerust met moderne tablets en scanners, om twee palletten te kunnen behandelen in één beweging.

Tankstation Olen september 2022

Tankstation

Onze site in Olen kreeg in september 2022 de primeur van een eigen Distrilog-tankstation. De tank bevat 30.000 liter en 3000 liter AdBlue. Alle chauffeurs die vertrekken vanuit Olen tanken sinds oktober on site.

Na evaluatie van dit testproject wordt er in een volgende fase een tankstation geïnstalleerd op de site van BDK. De omvang van deze tank zal aangepast zijn aan de hoeveelheid chauffeurs.

Stacker AGV

Automatisatie

Distrilog Group staat niet stil, ons management denkt voortdurend – in samenspraak met de klant – na over mogelijke innovaties die onze activiteiten en processen ten goede kunnen komen. Dus ook over automatisaties. Een eerste automatisatieproject voor de klant Nestlé (BDK) zal in samenwerking met Toyota Material Handling uitgerold worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Automated Guided Vehicles (AGV’s) – zelfrijdende reachtrucks met ingebouwde sensoren. De volledige installatie zal pas in maart 2024 volledig up and running zijn. We houden jullie via de gebruikelijke kanalen graag op de hoogte van de vorderingen.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons