Distrilog en corona

22-02-2021

De coronacrisis heeft ons dagelijks leven danig door elkaar geschud, de impact op onze samenleving was – en is nog steeds – immens. Ook het bedrijfsleven kreeg heel wat te verduren. De wereld van logistiek en transport bleef echter, in bepaalde sectoren, op volle toeren draaien en bereikte hier en daar zelfs een hoogtepunt. Bij Distrilog Group merkten we voornamelijk een impact op de gemiddelde snelheid van ons transport en de verschillende e-commerce activiteiten schoten de hoogte in.

De oproep van de Nationale Veiligheidsraad tot thuiswerk en het wegvallen van de files als gevolg daarvan, werkte een flinke stijging van onze commerciële snelheid in de hand. De gemiddelde snelheid van Distrilog steeg met bijna 2 km/h ten opzichte van het jaar 2019 en was op zes jaar tijd nooit zo hoog. Als we de afgelopen twee jaar in detail gaan bekijken is de impact van corona duidelijk zichtbaar. Bij de start van de crisis in maart steeg onze gemiddelde snelheid aanzienlijk, met een piek van bijna 27,5 km/h in mei. De eerste versoepelingen van de maatregelen in juni leidden tot een serieuze daling. Van zodra de regels weer verstrengd werden, steeg onze gemiddelde snelheid opnieuw.

De richtlijnen rond essentiële verplaatsingen hadden ook een impact op de filevorming. In november 2020 bedroeg het jaargemiddelde van de filezwaarte op de hoofdwegen in het Vlaams Gewest 418 kilometeruren per werkdag. Dit is het laagste niveau sinds de start van de waarnemingen. “De overheid dwingt ons momenteel om nog meer in te zetten op thuiswerk. De eerste drie à vier maanden van 2021 zullen we daar nog verder de vruchten van plukken maar daarna zal dit effect vermoedelijk afnemen. Vanaf september of oktober 2021 verwacht ik dat we terug op het oude niveau zitten wat betreft onze gemiddelde snelheid en de filezwaarte”, aldus Philip Salaerts.

IMG 3238

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons