• Home -
  • Nieuws -
  • De Beroepenrally: On The Move 2024

De Beroepenrally: On The Move 2024

19-04-2024

Op dinsdag 16 en donderdag 18 april 2024 organiseerde Distrilog in samenwerking met het beroepenhuis en enkele sectorfondsen een heuse ‘beroepenrally’ voor ongeveer 200 kinderen uit het 4e middelbaar. Ze maakten spelenderwijs kennis met beroepen uit de sector Transport & Logistiek en genoten van wat uitleg over het reilen en zeilen binnen Distrilog.

IMG 20240418 WA0002

Op dinsdag 16 april kwamen de eerste bussen met leerlingen toe op de parking van ons hoofdkantoor. Na een korte introductie op de mezzanine van BDK, werden ze per halve dag verdeeld in 5 groepjes van ongeveer 10 leerlingen. Ze vertrokken richting hun eerste workshop en schoven ongeveer om het halfuur door. Zo was er onder andere een workshop waarbij de leerlingen zelf een vrachtwagen of tankwagen mochten besturen, weliswaar op een afgebakend terrein. Op die manier konden ze zelf ervaren hoe het is om zo’n groot voertuig te besturen.

IMG 20240418 WA0000

Daarnaast was er nog een workshop met VR-brillen, waarbij de leerlingen alles te weten én te zien kregen over het varen met een groot schip. Verder kregen ze een korte rondleiding door het magazijn van BDK, waar ze grote ogen trokken als ze de AGV’s zagen rijden. Tot slot was er nog een workshop die de leerlingen duidde op het feit dat er heel veel jobmogelijkheden zijn binnen de sector en dat ze mits de juiste inzet en motivatie konden doorgroeien als ze wouden!

IMG 20240418 WA0003

Om de leerrijke halve dag af te ronden kregen ze nog een goedgevulde goodiebag mee naar huis als aandenken. Hier bij Distrilog hopen we dat de leerlingen iets hebben opgestoken van wat er leeft en omgaat binnen de sector, en dat ze later hierin eventueel een studie of functie overwegen!

IMG 20240418 WA0009

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons