• Home -
  • Cases -
  • Spare parts voor de petrochemische sector

Spare parts voor de petrochemische sector

Total Raffinaderij Antwerpen (TRA) is één van de meest moderne en meest gediversifieerde raffinaderijen in Europa en de grootste in België. Er worden diverse petroleumproducten geleverd zoals stookolie, benzine, LPG, gasolie en kerosine en basisgrondstoffen zoals nafta, butaan en aromaten voor de petrochemie. Op jaarbasis staat dat gelijk aan de verwerking van zo’n 16 miljoen ton ruwe aardolie.

Distrilog 479

Ons team ter plaatse bestaat uit een vaste ploeg medewerkers die, verspreid over twee magazijnen, de voorziening van wisselstukken voor Total Raffinaderij Antwerpen verzorgt. Hiervoor ontvangt Distrilog dagelijks gemiddeld 100 zendingen. Met het systeem van Total wordt nagekeken of de juiste producten zijn aangeleverd en bevestigen wij de ontvangst. Afhankelijk van de aard van de goederen worden deze naar de aanvrager of naar de dienst QAQC (Quality Assurance en Quality Control) gestuurd voor controle op certificaat, of worden deze naar de juiste locatie vervoerd en geplaatst in de binnenopslag (in racks of op de grond) of buitenopslag (op de grond). Distrilog stroomlijnt ook de coördinatie van de aanvoer van goederen die vanuit externe magazijnen op TRA worden geleverd.

Rush orders

Met een dedicated kraantruck – met speciaal gebouwde trailer voor grote stukken; max. 13 meter lang en 2500 kilogram – of met een bestelwagen worden de goederen naar de juiste locatie gevoerd op de TRA-site die 2,2 km² telt. De goederen worden op locatie gelost en in de binnen- of buitenopslag geplaatst. De stockwaarde van deze goederen bedraagt meer dan 100 miljoen euro. Dagelijks ontvangen we ook artikels die niet op stock gaan maar direct na ontvangst geleverd worden aan de aanvrager.

Vanuit het centraal magazijn worden er dagelijks gemiddeld 245 orders gepickt waarvan gemiddeld een 45-tal rush orders (het order wordt ten laatste twee uur voor ophaling doorgestuurd). De gepickte goederen worden opgehaald door contractors of door eigen personeel van TRA. Levering met onze dedicated kraantruck met oplegger behoort ook tot de mogelijkheden.

Revisieprojecten

Met de uitvoering van revisieprojecten aan hun installaties vervult Distrilog Group voor Total Raffinaderij Antwerpen ook een essentiële functie. Vanuit het shutdown magazijn worden tijdig alle zendingen gepickt die nodig zijn voor de desbetreffende revisie. Het volledige orderproces loopt identiek aan dat van het centraal magazijn. Daarenboven ontvangt men hier ook dagelijks ook retouren, deze doorlopen dezelfde flow als alle andere inkomende goederen.

Product- en vakkennis zijn heel belangrijke vereisten voor iedereen werkzaam in deze magazijnen. En net zoals op al onze sites primeert veiligheid en dient deze in alle omstandigheden te worden gerespecteerd.

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons