• Home -
  • Cases -
  • Orderpicking voor de e-commerce

Orderpicking voor de e-commerce

Bij onze e-commerce activiteiten voor Delhaize in Puurs maakt Distrilog Group gebruik van karren uitgerust met het Pick To Light-systeem, in combinatie met Voice Picking en een ringscanner.

Elke PTL-kar heeft 24 posities waarop standaard kratten passen. Boven elke positie bevindt zich een display en een lampje. Ieder krat wordt via een scan gelinkt aan een positie op de kar.

Onze werknemers worden naar de juiste picklocatie in het magazijn gestuurd via een instructie van de Voice Picking. Op hetzelfde ogenblik verschijnt de locatie op het display van de PTL-kar. Bij aankomst op de picklocatie, scant de orderpicker het artikel met zijn ringscanner. Als de gescande EAN-code overeenkomt met de gekende masterdata in het systeem krijgt hij/zij een concrete pickopracht door via de koptelefoon.

Van zodra die opdracht gegeven is, gaan de lampjes op de PTL-kar aan en weet de orderpicker in welke kratten de goederen gedropt moeten worden. Eveneens verschijnt het te picken aantal op de desbetreffende display(s).

De magazijnier neemt de goederen van de pickplaats en legt het juiste aantal in de kratten. Hij/zij bevestigt dit door het lampje boven de krat uit te duwen. Als alle lampjes uit zijn krijgt de orderpicker zijn volgende pickopdracht. Op deze manier kunnen wij 24 kratten (voor verschillende klanten) tegelijkertijd klaarmaken in één pickronde. Een knap staaltje efficiëntie binnen e-commerce.

Video 51 2

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons