• Home -
  • Cases -
  • Kartonmachine: een voorbeeld van circulaire economie

Kartonmachine: een voorbeeld van circulaire economie

Hoe Distrilog Group volop inzet op circulaire economie? Door samen met één van onze retailklanten in e-commerce te investeren in een nieuwe verpakkingsmachine.

Onze site op de Koning Leopoldlaan 5 in Puurs nam recentelijk een gloednieuwe kartonmachine in gebruik. Deze machine is volledig geautomatiseerd en plooit – zoals de naam al doet vermoeden – de kartonnen dozen bestemd voor de thuislevering van online bestelde producten van Delhaize. De machine wordt gevoed met kartonnen platen gemaakt van de dozen waarin de producten beleverd worden aan het depot. De nieuwe dozen bestaan bijgevolg uit 100% gerecycleerd karton. En ook na gebruik zijn ze volledig recyclebaar. Afgestemd op de drukte kan de machine verschillende snelheden aan. De dozen worden overigens speciaal bedrukt in thema voor onder andere Sinterklaas en de feestdagen.

De eerste coronagolf versnelde de aankoop van deze kartonmachine. De automatisatie van de handeling heeft namelijk tot gevolg dat er enkele werknemers overgeplaatst konden worden naar inslag en orderpicking. Een slimme verhoging van de efficiëntie!

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons