Inbound HUB Aldi

In de maand juni van 2019 startten Distrilog & ALDI met het ‘Inbound Hub Project’. Het objectief? De aanvoer van producten van tientallen leveranciers naar elk van de 7 grote regionale ALDI-magazijnen stroomlijnen, efficiënter maken en zo de kosten verlagen. Hieronder zie je de startsituatie: kleinere leveranciers moeten een beperkt aantal pallets leveren naar elk van de 7 DC’s, hetgeen resulteert in overmatig veel transportbewegingen, receptiewerk, etc.

VISUAL 1 gecropt

Het Inbound Hub concept lost dit logistiek probleem op: de leveranciers leveren geconsolideerde vrachten naar de Distrilog Hub in de Weverstraat: de bestellingen van de 7 DC’s worden naar de ongeveer 70 leveranciers gestuurd, zodat de leverancier zijn leveringen kan consolideren tot één grotere zending in plaats van 7 kleinere. Deze zending wordt vervolgens afgeleverd bij de Inbound Hub waar het wordt ontvangen en tijdelijk op stock genomen. Aangezien alle leveranciers zo tewerk gaan, heeft de inbound hub bij Distrilog een beperkte voorraad van een ruim assortiment aan artikelen. De regionale DC’s op hun beurt bestellen bij de hub wat ze nodig hebben in een zelfgekozen mix van producten, zolang het in totaal maar een trailer kan vullen. Onderstaande visual illustreert hoe ingrijpend de bewegingen vereenvoudigd worden.

VISUAL 2 correctie

Distrilog is in dit geval dus verantwoordelijk voor de logistieke afhandeling in het magazijn, de tijdelijke stockage en het transport richting de DC’s. Bovendien is het een groot voordeel dat de Distrilog-HUB geconditioneerde opslag en alcoholopslag toelaat, wat leidt tot een vergemakkelijking van het consolidatieproces in de HUB zelf.

Het grote voordeel van de installatie van deze HUB is uiteraard het grote aantal ritten dat hiermee wordt vermeden. Naar schatting worden minstens 80% van de ritten vermeden! Logisch, want tientallen leveranciers moeten niet telkens weer heel België rondrijden voor kleine deelleveringen, maar kunnen volle wagens leveren aan één adres. En dat ene adres – de Distrilog Hub – levert vervolgens volle wagens aan de regionale DC’s met aan boord leveringen van 8 of meer leveranciers. Het is als dusdanig niet alleen een mooie efficiëntie-optimalisatie voor ALDI, maar ook een serieuze stap in de groene richting!

VISUAL 3 gecropt

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons