• Home -
  • Cases -
  • Havengebonden activiteiten buiten de haven

Havengebonden activiteiten buiten de haven

Voor Atlas Copco, specialist in hoge- en lagedruk persluchtcompressoren, stroomgroepen, bouwmateriaal, maar ook industriële gereedschappen en assemblagesystemen, en Interholco, een wereldwijde leverancier van hout, realiseert Distrilog Group havengebonden activiteiten buiten de haven.

Atlas Copco

Voor deze klant rijden iedere dag vijf shuttles tussen de productieplant in Wilrijk en ons magazijn met allerhande compressoren en onderdelen. Dagelijks worden er ook trucks aangeleverd vanuit verschillende productieplants in Europa.

De compressoren en onderdelen – soms heel grote stukken zowel verpakt als onverpakt – worden gelost met vorklift, gescand en afhankelijk van de goederen in racks of op de grond geplaatst, dit kan zowel binnen als buiten.

Op verzoek van de expediteurs van Atlas Copco worden de goederen gepickt, gescand en in geval van kleine onderdelen in kartonpallets gestoken. Indien nodig worden bepaalde compressoren in ons magazijn verpakt in kisten door een gespecialiseerd bedrijf. Vervolgens worden de goederen geladen, vastgezet in containers of vrachtwagens, of geladen en gelashed op flat containers.

Vanwege de ideale ligging van ons magazijn, nabij de inlandterminal TCT Willebroek, worden er per dag een 20-tal containers door onze transportafdeling vervoerd naar de terminal of de havens van Antwerpen of Zeebrugge.

Interholco

Voor Interholco haalt onze transportafdeling containers af bij de inlandterminal TCT Willebroek. Deze containers zijn geladen met bundels tropisch hout met een lengte van zes meter.

De bundels worden vakkundig (overlangs) gelost en afhankelijk van het soort hout buiten of binnen, zijdelings of gestapeld opgeslagen. Hiervoor gebruiken we een sideloader, om de behandelingsruimte zo compact mogelijk te houden. De klant roept vervolgens de goederen af per bundel of per deel van een bundel. De goederen worden vervolgens gepickt en zijdelings geladen op een vrachtwagen met transport naar de klant.

IMG 2739

Contacteer ons team voor een samenwerking of oplossing op maat

Bij Distrilog Group houden we graag rekening met de wensen en noden van de klant, daarom zoeken we graag mee naar de beste oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Contacteer ons