Hoe een gecentraliseerde logistiekTom&Co ondersteunt bij verdere uitbreiding

Hebt u een huisdier? Dan hebt u vast al gehoord van Tom & Co, de onbetwiste leider op de markt van dierenwinkels.  Tom & Co opende zijn eerste winkel in 1991, het jaar waarin ook Distrilog opgericht werd. Maar op dat moment konden beide bedrijven zich nog niet voorstellen dat ze ooit zo nauw zouden gaan samenwerken.

Tom & Co begon als onderdeel van de Delhaize Groep.  25 jaar later telt Tom & Co al meer dan 140 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk.  Onder begeleiding van ervaren dierenartsen groeide het aanbod aan in de loop der jaren. In het assortiment van meer dan 6500 artikelen vinden dierenliefhebbers alles wat ze maar kunnen dromen voor hun harige, geschubde en gevederde levensgezellen.

Doordat het aantal winkels en producten bleef toenemen, ontstonden uiteraard enkele enorme logistieke uitdagingen.  Met de hulp van Distrilog brengt Tom & Co die gezwind tot een goed einde. Colfridis, een onderdeel van Distrilog, hielp Tom & Co door de jaren heen heel wat logistieke puzzels op te lossen.  Elke dag opnieuw bereidt Colfridis de bestellingen voor en transporteert het bedrijf het vaste assortiment naar de filialen van Tom & Co.  Die logistieke activiteiten voldoen steeds aan de hoogste kwaliteitseisen en dat zie je ook in de winkels van Tom & Co.

Zo worden er niet alleen goederen uit de voorraad gehaald, maar is er ook een zogenaamd 'cross-dockingplatform'. Via een scanningprocedure worden kleine, snel transporteerbare goederen rechtstreeks bij de leverancier opgehaald en simpelweg bij de geplande leveringen voor elke Tom & Co winkel gevoegd. 
De leveranciers zijn zo'n beetje overal ter wereld gevestigd, waardoor de behoeften van iedere dierenliefhebber vervuld kunnen worden. Voor het foutloze beheer en de organisatie van deze goederenstromen vertrouwt Tom & Co dan weer op Forlog Forwarding Dept., de transportexperts van Distrilog.  Met behulp van een realtimecommunicatietool en onmisbare lokale expertise bezorgt Forlog Forwarding de goederen bij het magazijn van Tom & Co af, uiteraard in het gezelschap van de correcte vrachtdocumenten. Vanaf dat moment zijn de goederen beschikbaar, zodat Tom & Co zijn voorraad continu op peil kan houden.

Naast de bekende artikelen in de Tom & Co winkels verwerken we ook seizoenitems, zoals producten voor de eindejaarsperiode. Distrilog kan dat hogere volume perfect aan dankzij zijn interne expertise, middelen en marktkennis.

In 2016 besloot Tom & Co van koers te veranderen en zich nog meer te focussen op het verbeteren en uitbreiden van zijn rol als marktleider. Nu Colfridis en Forlog onder de vlag van Distrilog varen, en dankzij onze expertise op het vlak van huisdieren, zijn we meer dan ooit klaar om Tom & Co ook de volgende 25 jaar te steunen in zijn succesverhaal.
 

Hoe wij uw centrale logistiek kunnen verbeteren? Bel  +32 3 860 00 88 of mail sales@distrilog.be

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+32 (0)3 897 19 90

Wij staan klaar
om u te helpen