Centralisatie Human Resourcesmet lokale blik als gevolg van de gerealiseerde groei

Een groeiend bedrijf  heeft een groeiende populatie wat een aanpassing van de structuur en werking van het bedrijf  noodzakelijk maakt. Net die  aanhoudende groei  bood Distrilog de kans om de bestaande middelen en processen anders te structureren en aan te wenden.

Onze medewerkers vormen namelijk de belangrijkste pijler van ons succes. Daarom gaan wij uit van het principe:  “een gelukkige werknemer komt graag werken en levert onze klanten kwaliteit”.  Om dit te ondersteunen  werkt de afdeling  HR rond vier domeinen: een  strategische partner zijn, het begeleiden van interne veranderingen, een correcte personeelsadministratie voeren en een aanspreekpunt zijn voor onze medewerkers. 

De geleidelijke uitbouw van  Human resources in deze domeinen vervult hierdoor een sleutelrol  voor zowel werknemer als bedrijf.


Hoe vullen wij dit in binnen Distrilog in?
Enerzijds is HR een gecentraliseerde dienst met betrekking tot sociaal overleg, werving en selectie, interne communicatie en opleidingen. Anderzijds heeft elke site en activiteit zijn eigenheid en dus specifieke opdrachten  Om dit te ondervangen wordt onze centrale dienst ondersteund door  HR-medewerkers die deels lokaal tewerkgesteld worden.

Tom, HR-medewerker Cargovil:  “Sedert enkele maanden verdeel ik mijn tijd tussen de maatschappelijke zetel en onze site te Vilvoorde. Mijn aanwezigheid op het centrale platform laat me vooral toe om beter en sneller te leren van collega’s met meer ervaring.  We bespreken bijvoorbeeld elkaars best practices. Bovendien kom ik in contact met collega’s van andere diensten waardoor mijn beeld op de organisatie telkens verbreedt.  Lokaal werken is belangrijk om voeling te houden met de operaties  en voldoende contact met onze medewerkers te hebben. “


Meer dan een organigram
Human Resources is voor Distrilog een collectieve   opdracht waarbij  alle collega’s optreden als ambassadeur met de nodige centrale ondersteuning. Zo organiseren wij sessies met onze peters en meters om de vinger aan te pols te houden en leiden wij onze operationeel leidinggevenden gericht op.
Vanuit de verschillen dragen we bij tot een gemeenschappelijke visie.  De interne slogan “ Een grote logistieke groep met het hart van een familiebedrijf waar jij het verschil maakt” is dan ook waarheidsgetrouw.

 

Heb jij ook interesse om te werken voor een werkgever met een hart voor mensen en een oog voor jouw groei? Kijk dan eens naar de beschikbare jobs.  Je kan eveneens met al je vragen terecht bij onze HR collega's
+32 (0)3 860 65 23
 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+32 (0)3 897 19 90

Wij staan klaar
om u te helpen