De integratie van Forlog en Vegetrastuwt Distrilog Group vroeger dan gepland voorbij de kaap van 100 miljoen

Na de aankondiging van de overname van Speed-Colli in Januari 2015 is de integratie van Forlog de tweede substantiële overname op korte termijn.

Uitbreiding van diensten en capaciteiten

Forlog opgericht, in 1994 door Luc Geunes combineert expeditie activiteiten met een traditionele Benelux logistieke oplossing. De groei werd ondersteund door het beheer van de volledige supply chain ex-productie over de hele wereld, import, douane-en accijnsbehandeling tot de fijnmazige levering.

Dankzij deze expertise, 80.000m² logistieke ruimte verdeeld over drie sites en een omzet van € 25 miljoen, zal Forlog een belangrijke rol spelen binnen de Distrilog Group. De toevoeging van Forlog zorgt enerzijds voor een horizontale integratie tussen de bestaande klanten van Forlog-Distrilog en anderzijds biedt dit toekomstperspectieven gezien de expertise van Forlog binnen expeditie en importbegeleiding.
 

Distrilog Group blijft investeren in de toekomst
Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: “Deze strategische overname was belangrijk op zowel korte als lange termijn. Ondanks recente uitbreiding van onze logistieke mogelijkheden hadden we weinig verder groeipotentieel op de huidige locaties. Door het toevoegen van Forlog  krijgen we hier ademruimte en kunnen we dus sneller inspelen op vragen uit de markt. Verder heeft Forlog een zelfde focus op DHZ en FMCG, alleen benaderen zij dit vanuit een andere hoek; namelijk import/export.  Deze nieuwe insteek zal ons toestaan om ook actief te werken op importvolumes en onze klanten verder doorheen de supply chain te helpen. We zien op termijn duidelijke consolidatiemogelijkheden tussen onze bestaande processen en de nieuwe volumes.  De strategische locatie van Forlog naast TCT Willebroek en lokale aanwezigheid in het Oosten zijn  natuurlijk bijkomende voordelen.”

Ziet u ook mogelijkheden in het verlengen van uw supply chain via Distrilog Group? Neem dan contact met Bryan Beutels: bryan.beutels@distrilog.be of +32 3 860 00 86

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+32 (0)3 897 19 90

Wij staan klaar
om u te helpen