Hoe onze multimodale oplossing voor Europese inbounduw rendabiliteit en service kan verhogen

Net zoals u, zoeken ook wij steeds naar het optimaal gebruik van de verschillende transportmodi om een minimale ecologische impact te combineren met maximale economische return. Deze wens is tevens ook de reden waarom wij vandaag meer dan 1000 ladingen van de baan naar alternatieve modi verschuiven. 

In 2015 importeerden we zo 4.600 ton cava en wijnen per trein vanuit Spanje. De verschillende verzenders consolideren wij op een centraal punt om vervolgens per volle wagen aan te leveren aan de F1 DC’s. Hier werken wij naar de gewenste leverdatum toe en stemmen wij de modus af op de aanwezige lead times.

Naast rail is short sea een populair alternatief waar wij jaarlijks meer dan 4.000 ton verpakte voeding van Italiaanse origine mee importeren. Al deze container ontvangen wij via TCT Willebroek met een directe aansluiting op ons warehouse- en distributienetwerk. 


Het ecologische voordeel staat buiten kijf maar is verre van het enige voordeel. Het gebruik van short sea en rail zijn toegankelijker dan baanvracht om uitdagingen rond ladingsgraad, gewicht en kilometerheffing te compenseren.
Aan het einde van lijn zorgt het multi-modaal vervoeren er voor dat ook het transport op lange afstand een positieve bijdrage kan leveren aan uw supply chain.

Wenst u samen met ons de haalbaarheid van multi-modale aanpak bekijken?  Neem dan contact op met ons via sales@distrilog.be of +32 3 860 00 88
 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+32 (0)3 897 19 90

Wij staan klaar
om u te helpen