Kiezen voor duurzaamheid: Distrilog GroupAangezien we allemaal actief zijn in een voortdurend veranderende omgeving, zowel als logistieke dienstverlener dan als mens.

Daarom is het ook essentieel om bij elke stap rekening te houden met onze eigen  economische en ecologische verantwoordelijkheid. 

Vanuit die visie  kondigt Distrilog  de implementatie van zes EURO 6 distributiewagens aan.  Een volgende stap binnen het “vlootvernieuwingsplan”. Deze nieuwe  EURO 6 wagens hebben een NOx uitstoot van 0.40g/kWh zonder verlies aan prestatie. In vergelijking met de EURO 5 wagens is dit een verlaging van de uitstoot van 80%. Ter verduidelijking: Bij een algemeen smogalarm zal de uitstoot van de EURO 6 distributiewagen minder vervuilend zijn dan die van de buitenlucht die we inademen.


Naast de continue vlootvernieuwing neemt Distrilog deel aan Powering Logistics 2020, een VIL-studie naar het gebruik van alternatieve brandstoffen. Het uiteindelijke doel van dit project is het gebruik van alternatieve brandstoffen verder stimuleren en zo de afhankelijkheid van olie af te bouwen en de impact op de omgeving te verlagen.


Distrilog Group is zich bewust van haar voorbeeldfunctie als grote logistieke speler in de Benelux markt. Daarom zetten we vol in op innovatie als bouwsteen van een groenere toekomst, dit onder andere door volgende initiatieven: 


• In gebruikname zes EURO 6 distributiewagens
• Samenwerking met onze klanten ter optimalisatie en consolidatie
• Inboundprojecten met onze klanten met als gevolg een daling van de CO2 impact met 10-20%
• Test LNG (Liquefied Natural Gas) aangedreven vrachtwagen
• Powering Logistics 2020


Wilt u weten wat onze vooruitgang kan betekenen voor uw economisch en ecologische voetafdruk? Neem dan contact met ons op: +32 3 860 00 86 of info@distrilog.be
 

Wij staan klaar
om u te helpen

mail of bel
+32 (0)3 897 19 90

Wij staan klaar
om u te helpen